top of page
260221_Sara Salverius_Equinox-23.jpg

Sara Salvérius

Sara Salvérius (Gent, 1985) studeerde accordeon bij Philippe Thuriot aan het conservatorium van Gent. Ze werkte mee aan verschillende folk- en wereldmuziekprojecten (Olla Vogala, Aranis, Griff,..) en trad o.a. op in Canada, Zuid-Afrika, China, Italië en Griekenland. 

Samen met cellist Lode Vercampt en violist Wouter Vandenabeele vormt ze het trio Chansons Tryptique. Ze deelde het podium met Gwen Cresens, Tuur Florizoone, Rony Verbiest, Antje De Boeck, Osama Abdulrasol, Vera Coomans en vele anderen.

Sinds 2017 besteedt ze een groot deel van haar tijd aan eigen composities en werd hier in 2022 voor bekroond met de Flanders Folk Award voor beste album.

In 2018 debuteerde Sara met Trapped in Sight. Een emotionele soloplaat met muziek voor accordeon die ze maakte na de zelfmoord van haar zus in 2017. De cd werd warm onthaald en Klara vermeldde hem zelfs als een van de opvallendste van 2018.

In 2020 volgde Equinox, een tweede solo-cd met eigen muziek.

In dit vervolg laat ze horen hoe verdriet en gemis een plaats heeft gekregen in haar leven, zonder dat het allesoverheersend is. Tijdens de equinox, op twee momenten per jaar, zijn de dag en de nacht overal ter wereld even lang. Voor Sara is dat een mooie overgang van een droevige periode naar een tijd waar er meer licht is. 

Ook deze cd werd heel positief ontvangen en Sara kreeg hiervoor in 2022 de Flanders Folk Award voor beste album.

Het Festival van Vlaanderen Kempen gaf Sara een compositieopdracht voor Poesia Divina, het poëtische luik van het festival Musica Divina, in september 2021. Ze maakte een compositie geïnspireerd op een psalm van Sylvie Marie. 

Vanaf najaar 2021 was haar muziek ook te horen in de voorstelling 'Het Gezin van Paemel' door Antwerps theatercollectief SKaGeN.

In februari 2023 kreeg Sara een residentie in de Handelsbeurs in Gent om een programma uit te werken met Finse zangeres Aino Peltomaa. Ook werd ze uitgenodigd om Gent muzikaal te vertegenwoordigen in Hongarije, naar aanleiding van de viering rond Cultural Capital in Veszprém. 

Biografie: Biografie
bottom of page