top of page

Projecten

Sara_Salverius_Sun_sun_Sun_24_04_26_Evy Ottermans_240426_19_37_22_IMG_0260-Verbeterd-NR.jp

Pendulum

Accordeon en strijkkwartet

Accordeoniste Sara Salvérius gaat in haar muziek op zoek naar beweging en rust. Zo probeert ze de onvoorspelbaarheid van het leven muzikaal te vatten. Voor Pendulum werkt ze met een wel heel uniek strijkkwartet: SunSunSun.

Naast hun avontuurlijke palmares is ook hun sound ongeëvenaard én precies afgestemd op Sara haar werk. In samenwerking met vioolbouwer (en echtgenoot van) Pieter Goossens, werden alle instrumenten namelijk letterlijk uit hetzelfde hout gesneden.

Pendulum draait om verbinding. Verbinding tussen uitersten.
Vreugde en verdriet. Goed en kwaad. Innerlijke wereld en uiterlijk vertoon. En tussen al die uitersten: een rustpunt. Daar waar de tegengestelden elkaar raken. Waar de slinger een fractie stilhoudt.

Sara Salvérius & SunSunSun

Sara Salvérius (accordeon), Jeroen Baert (viool), Yumika Lecluyze (viool), Karel Coninx (altviool) en Seraphine Stragier (cello).

Verhalen zonder woorden

Accordeon en klarinet

Op vraag van Klarafestival in de Zorg ging Sara een week in residentie in een Brussels woonzorgcentrum. 

Daar had ze tijd en ruimte om te praten met bewoners, om te luisteren naar hun verhalen en er muziek van te maken.

In de composities hoor je die verschillende indrukken terug: sommige passages zijn melancholisch en meditatief, andere energiek en ritmisch. Samen vertellen ze een verhaal zonder woorden. 

Sara Salvérius (accordeon), Jean-Philippe Poncin (klarinet en basklarinet)

Klarafestival_in_de_zorg_6_mei_2024-41.jpg
Sara Salverius DEF 9946088.jpg

Sara Salvérius

Accordeon solo

Sara Salvérius laat haar hart spreken door haar accordeon. Haar prachtige instrument ademt en weergalmt al haar gevoelens, licht en donker, vrolijk en droef. Tijdens haar concerten vertelt ze met melodieën en woorden haar eigen verhaal. Sara stond jarenlang bekend als een virtuoze accordeoniste en deelde het podium met een hele reeks fantastische bands. Maar het was het verlies van haar zus dat ervoor zorgde dat ze ook zelf muziek begon te schrijven. Omdat ze simpelweg niet anders meer kon. De klanken uit haar instrument gaven een stem aan de grote gevoelens die haar overweldigden en zorgden er tegelijk voor dat haar zus altijd dicht bij haar bleef. Hoe een accordeon kan klinken als een bad van melancholie, maar ook als een warm deken. Hoe je als mens verdrietig én gelukkig kunt zijn. En hoe elk gevoel, groot of klein, licht of donker, zijn plek mag hebben.

Projecten: Projecten
bottom of page